Selvom du er lidt ordblind eller meget ordblind så bare rolig; du skal nok komme i gennem uddannelsen, jeg 
kan berolig dig med at jeg har en uddannelse som bruge mange faglig udtryk: både It uddannelse og Brandmandsuddannelse.

Brandmandsuddannelsen tog jeg i Allerød hvor jeg til daglig bor og arbejder. Mads, Ø Andersen tog kært om mig og støttede mig under hele uddannelsen da han godt vidste at jeg er ordblind. Samtidig tog han mig også af og til til siden, specielt når det faglige sprog kom ind over. I Starten have jeg BC-udlægning mv. og det gik jeg og øvede mig på utrolig længe og til sidst kunne jeg det bare.

Måske som ordblind skal du have tingene 2-6 gange af vide FØR du ligesom forstår tingene men bare rolig du skal nok komme til at lære det! Hvis man vil lære det så lærer man det også!

Personligt synes jeg det var en svær uddannelse men jeg havde nogle flinke og søde venner på holdet, som støttede mig og var der for mig hele vejen.

Mit tip er til dig som ordblind: find nogle som du kan snakke med dit faglige sprog om og evt snak med din lærer om dine problemer. Hvis der er noget som du ikke forstår eller måske vil have enkelt mands uddannelse på. Det er virkelig noget af det som jeg har været utrolig glad for: at få støtte og hjælp under hele brandmands uddannelsen ;)

Ja, det er mig på billedet her ved siden af. Jeg er selv ordblind og driver og står for undervisning på Ordklar.dk. Jeg fortæller mine historier igennem mit liv, som ordblind, både til forældre og børn som søger efter viden til Ordblindhed.

Jesper Petersen Ejeren af Ordklar.dk

Få adgang til Ordklar

Få adgang til Ordklar gratis!