Whocopied.me protects this content
Den ultimative guide til matematik! - Hvordan kommer du i gang Opret nyheden: 10/10/2017

Du sidder måske med dit barn og har utroligt svært, ved at forklare dit barn matematik. Så vil jeg gerne give dig nogle metoder, som jeg er sikker på at du kommer langt med.

 

Jeg er blevet færdig med Matematik C, som tog 6 måneder. Normalt tager det 1 år at, gennemføre.

Jeg vil som udgangspunkt ikke gøre mig selv til en matematik ekspert, fordi jeg har slet ikke en høj uddannelse indenfor matematik området.

Men jeg vil dermed gerne give dig nogle ideer til hvordan det hjælper dig videre med apps og platforme.

Matematik apps - Hvad findes der?

Ja, der findes altså matematik apps, der kan hjælpe dig utroligt meget. Nogle apps kan mere end andre og andre kan meget meget lidt.

Disse hjælpemidler kan være med til, at hjælpe dig som forældre og det kan også være med til, at hjælpe dit barn, hvis man ikke lige forstår matematikken. Men ofte ser man ordblinde er gode til matematik, men dog har jeg intet kendskab til dig eller dit barn hvordan det ser ud.

Men bare rolig, jeg skal nok hjælpe dig i gang med, at forstå. Jeg har fundet nogle gode hjælpemidler til dig, som at du slet ikke er bange eller usikker på matematik i fremtiden.

Photomath:

Photomath er opbygget sådan, at den forklare dig trin-for-trin til, hvordan du kommer videre, hvordan du udregner den matematik opgave som du fx. kan have svært ved. App’en findes både til Android (Google Play) og Iphone (App store). Dermed fortæller den dig fx. hvilket tegn du skal bruge så om det er + eller - eller noget helt tredje.

Det som er problemet ved app’en det er dog, at den ikke er på dansk, men engelsk.

Det fede ved denne app, det er, at den kan tage billeder, altså billede af tallene som man fx. har stående på et stykke papir. Du kan også skrive den ind, som at det var en alm lommeregne.

Det er sikret et værktøj som jeg vil bruge i fremtiden, som et slags “støtte” værktøj for, at kunne sikre, at jeg ikke laver fejl ved opgaverne. Men jeg vil ikke bruge det til, at snyde med i matematik. Fordi gør man det så mener jeg også, at man ikke lære noget af det.

Jeg har brugt den mest til, at vejlede mig selvom jeg er på rette vej eller den helt forkerte vej i forhold til metoden, at gøre det på.

Dermed er det gratis, at bruge denne app.

Wordmat

Hvis du har Microsoft Word på din computer, så er der mulighed for, at kunne få hjælp den vej til trekant, ligning og mange flere ting.

Wordmat er en af de muligheder, som jeg har brugt meget ved mit matematik og det er klart et værktøj som jeg vil anbefale folk, at bruge i fremtiden fordi det kan meget.

Du tænker nok, jamen Microsoft Word der kan man kun skrive men ikke lave matematik i Word, og ja det er også rigtig men fordi der nogle som har lavet et slags værktøj som du skal “download” og ligge ned på computeren så kan det gå ind og hjælpe dig den vej.

Når det ligesom, er gjort så vil du have mulighed for, at kunne lave matematik i både Excel og Word men det er dog ikke alt slags matematik du kan lave i Word.
Du kan download Wordmat her - Det er gratis, at download programmet til computeren.

Wolfram alpha

Kan også hjælpe dig, men det er lidt ligesom photomath, men det her koster dig lidt penge. Prisen synes jeg personligt selv virker meget lidt i prisen, dermed synes jeg også, at platformen som det køre på virkelig spiller.

Dermed findes mulighederne også til Google play (Android)  og App store (Iphone) Hvilket gøre, at det koster lidt penge der også.

Det som, gør at denne her platform er god, det er fordi det koster så lidt og samtidig så viser den også hvordan man skal gøre det med matematik.

Det som også er lidt øv, ved denne platform det er, at den er på engelsk hvilket gør, at har man svært ved engelsk, så har man nok også svært ved at forstå opsætningen. Men denne her platform ligner utrolig meget photomath.

Symbolab

Jeg vil beskrive det som det bedste hjælpemiddel til ordblinde, som gerne vil ha hjælp til matematik.

Appen og hjemmesiden kan utrolig meget og det er klart den bedste app, som jeg har fundet på Matematik B enkelt-fag forløbet.

Hjemmesiden forklarer meget godt hvordan man løser det enkelte problem som man sidder med i hverdagen.

Dog er hjemmesiden på engelsk men hvis man, som udgangspunkt har svært ved, at forstå matematik så mener jeg, at appen og hjemmesiden ville hjælpe en utrolig meget hen af vejen.

App'en findes både til Android og IOS.

Dog koster det penge hvis man vil nogle ekstra ting. Som udgangspunkt mener jeg ikke, at man skal købe adgang fordi den gratis version kan rigtig mange ting, så det er slet ikke nødvendigt at bruge penge på noget der evt. er unødvendigt.

Så appen og hjemmesiden er som udgangspunkt KLART den bedste af de som jeg har anbefalet.

Kig på symbolab