Whocopied.me protects this content
På HF som ordblind - Hvordan klar jeg en HF med 0 procent fravær Opret nyheden: 26/03/2019

Der er mange af dem fra skolen som spørger mig “Hvordan kan du overhovedet klaret dig som ordblind” med, at tage to HF-enkelt fag og deltage så meget til timen uden fravær.

Fravær? Hvor meget har du haft Jesper. Ja, jeg har 0% i aflevering og 0% i, at komme for sent. Det fik jeg kun gjort i Matematik B.Og så tænker du nok kan det virkelig passe? Jeg vil senere i artiklen fortælle omkring hvad jeg har gjort med de 0% fravær i matematik.

Men der er mange af de spørgsmål, som jeg har fået det sidste stykke tid om hvordan jeg har kunne klare det.

Derfor vil jeg i denne artikel fortælle omkring hvordan jeg har klaret mig på bedst muligt så jeg kunne komme igennem.

Og jeg vil dog gerne sige, at det har altså ikke være let hele vejen fra min side.Jeg har været tæt på, at opgive matematik, engelsk og erhvervsøkonomi.

Kæmpet mig igennem enkelt fag-HF på 6 måneder.

Så ved jeg virkelig ikke hvordan jeg skal beskrive det fordi, jeg synes af og til det virkelig har været svært for mig som ordblind.

Hvordan kan det være?

Jo, det har været svært fordi, jeg skulle være på hele tiden igennem de sidste 6 måneder, hvor jeg har modtaget enkelt fags undervisning.

Det er som Engelsk, Matematik B og Erhvervsøkonomi C.

Dermed fx i matematik har jeg lavet opgaver og eksamensprojekter for næsten hver uge det vil sige, at i første uge var der intet men i anden uge var der opgaver og så ved 3 uger så var det eksamensprojekt for og så ugen efter opgave og sådan kørte det bare i 5½ mdr.

Det synes jeg virkelig var hårdt!

Men det eneste tidspunkt jeg sådan havde fri det var, da jeg havde ferie og ellers havde jeg ikke sådan ellers fri ud over i weekenden.

Her kan du se en af de opgaver, som jeg har lavet undervejs i matematik forløbet.

Det er ikke for, at give dig et chok i forhold til Matematik B men jeg kan dog fortælle dig, det er hårdt at gå fra Matematik C til Matematik B.

Samtidig skal man af og til arbejde hårdt for, at tage enkelt fag.

Det vil sige, går du fra 9. til 10. klasse så bliver det ekstra svært.

Det som jeg fik gjort undervejs

En af de ting, som jeg virkelig har gået og overvejet langt hen af vejen, det var med, at jeg har på intet tidspunkt kun fokuseret på 3 fag hele tiden.

Det bliver svært!

Jeg troede, at jeg kunne holde alle mine fag på 0% fravær i starten.

Men det som en af dem fra klassen sagde.

Så det fik mig til, at tag et fokusområde. Det var Matematik B fordi, det var som udgangspunkt det fag jeg skulle bruge i fremtiden

Hvad med fritiden?

Den fik som jeg fik undervejs det var ferie eller weekenden hvor jeg evt var foran med opgaver til matematik.

Engelsk var jeg også af og til foran med og fik gjort mit arbejde færdigt med det så ofte jeg kunne.

 

Så når jeg havde fritid altså jeg ingen opgaver havde fra div. fag jamen så brugt jeg tiden på venner eller familien for, at ligesom få et afbræk på, at ikke laver opgaver hele tiden.

Det vil sige, at jeg fik spillet computer og hygget mig og arbejdet på Ordklar for, at gøre det bedre også

Det kan du måske se i dag?

Hvilken undervisning modtog jeg på VUC?

Her vil jeg fortælle omkring det med, at tage Matematik B, Erhvervsøkonomi C og Engelsk G. Hvordan det gik og hvilke apps jeg fik brugt undervejs til, at kunne gennemføre disse fag på VUC Lyngby.

Hvordan var det med Matematik B?

Jeg synes det gik super godt og utroligt læring undervejs. Skulle lære en masse nye ting da jeg tog matematik B på VUC Lyngby.

Jeg har lært en masse på Matematikfaget.

Min lærer som vi kalder for Pi = 3.14159265359. Det lyder lidt nørdet men han er virkelig hjælpsom overfor mig ved, at han ved, at jeg er ordblind så hjælper han mig med, at få læst teksten op hvis jeg skulle have problemer i det matematik faglige tekst.

Undervejs i forløbet spurgte jeg min lære om han evt. vil hjælpe mig med matematik. Det kunne være, at jeg ikke forstod noget af det som var i opgaven.

Så kontaktede jeg ham og han var behjælpelig overfor mig ved, at fortælle sådan og sådan skal du bare gøre.

Af og til så kunne jeg se hvor han vil hen med hans spørgsmål. Men for, at sikre mig, at jeg ikke fik lavet spildt arbejde så kontaktede jeg ham og spurgte ham ad om det er sådan han mente osv.

Ofte fik jeg ja Jesper det sådan du skal gøre og husk det bla. bla bla.

Det er klart den matematiklærer, som jeg har haft som har vist mest forståelse overfor mig med mine tanker omkring div. ting i matematik.

Hvordan var det med Erhvervsøkonomi C?

Det har været et fag hvor det har været omkring, hvordan man driver virksomhed i Danmark og fik oplyst omkring div. regler omkring, at drive virksomhed.

Dermed så fik vi også lavet noget regnskabsanalyse omkring den enkelte virksomhed.

Som udgangspunkt var det mest at man skulle læse omkring div. problemer en virksomhed kunne have eller fik undervejs f.eks.


Dermed så skulle vi også analyser om regnskaberne havde et godt overskue eller et underskud i sig.

Vi fik også lov til, arbejde med formler i faget.

Hvordan var det med samt Engelsk G?

Efter havde været til “to” prøver i Engelsk G. Kontaktede jeg min vejleder for, at høre hvad jeg kunne gøre fordi, jeg havde PÅ ingen måde lyst til, at gå til eksamen fordi, prøverne jeg har haft op til eksamen, havde givet mig en masse så jeg ikke havde lyst til, at tage eksamen.

Efter samtale med studievejleder fortæller hun mig, at jeg kunne overvej ordblinde engelsk?

 

Her var min første tanke. Nej tak.

Efter 2. gang jeg var til ordblinde Engelsk. Så viste jeg ham min prøveeksamen hvor jeg viste ham hvor jeg laver fejl.

 

Tip som han foreslog mig:

Det var, at kendte jeg ikke et ord så slog jeg det op på ordbogen.com og når jeg fik det oplyst så kunne jeg læse ordet og når jeg har læst det 2-3 gange så skriv det ned uden hjælp.

Ved at jeg fik gjort det på denne måde er det også med til, at hjælpe mig med, at huske ordet hvordan man staver til det.

Men gyldendal ordbog fortæller om det er nutid, datid, berøring eller har en anden betydning ved ordet.

 

Det kan være med til, at hjælpe mig med, at komme videre med evt fejl, som jeg begår i engelsk.

Hvilke apps fik jeg brugt undervejs på de 6 måneder?

Matematik Apps:

Engelsk apps: