Ordklar har i sidste uge stillet vores besøgene nogle spørgsmål omkring deres ordblindhed, og Kasper har været en af de heldige som har valgt at deltage i vores gæste indlæg hvor vi som sagt kan lære andre ordblinde at kende og hvad der har været godt og skidt for dem.

 

- Hvor kommer dit ordblindhed fra?, Er din forældre også ordblinde?

Jeg har nok fået det fra min mormor. Min forældre er ikke ordblinde og heller ikke min bror som læser til dyrlæge.

- Har det været svært at tage i skole / komme i skole?

I folkeskolen tog det lidt tid før vi fandt ud af det, da de troede det var min hørelse. Så det var først i 4. klasse de fandt ud af det, og så kom jeg i en ordblindeklasse med kun 4 i. Der lærte jeg rigtig meget, men desværre kan man kun gå der et år og jeg kom tilbage til min klasse og havde det rigtigt svært, Jegg kunne slet ikke følge med så jeg valgte at gå ud af 8. og tage et år på ordblindefterskole som var lige hvad jeg skulle bruge.

- Hvad har du netop haft succes med ved dit ordblindhed?

Jeg elsker at læse bøger så det må jeg sige jeg lært bedst; stavning og andre ting tog lang tid.

- Hvordan bliver du bedre til at stave?

Jeg har fået at vide jeg billede staver, men ved desværre ikke hvordan jeg bedst lærer at stave, Sådan som jeg se det så hjælper min mobil meget der. Den kommer med forslag; lige så snart jeg skriver i hånden så går det helt galt.

- Har du et område som du synes er fedt, er det it-område, matematik eller noget helt andet?

Jeg er tømrer og da jeg gik i skole og skulle tegne mine opgave det var jeg super god til og kunne se det for mig, tror faktisk det er min ordblindhed der gjorde det fordi jeg meget bedre læser billeder.

- Hvis du måtte drømme hvad kunne du så godt tænke dig som ordblind?,

Som ordblind kunne jeg godt tænke meget mere hjælp i mit arbejdsliv, og de papirer man nu får som f. eks. lejekontrakt og fagforening.

- Har dit ordblindhed haft fordel ved dig som person?

Jeg er meget ked af min ordblind, synes det har været og stadig er hårdt. Men er glad for at jeg har haft familie og venner til at hjælpe mig.

Ja, det er mig på billedet her ved siden af. Jeg er selv ordblind og driver og står for undervisning på Ordklar.dk. Jeg fortæller mine historier igennem mit liv, som ordblind, både til forældre og børn som søger efter viden til Ordblindhed.

Jesper Petersen Ejeren af Ordklar.dk

Få adgang til Ordklar

Få adgang til Ordklar gratis!