Whocopied.me protects this content
5 ting du bør vide før efterskoleopholdet - Ordblind efterskole. Opret nyheden: 27/03/2019

Jeg vil gerne hjælpe dig videre til, at give dig 5 ting du bør vide før efterskoleopholdet, det er lige fra, at finde den helt rigtige efterskole, hvad med kommune, hvordan var mit ophold osv.

Du har måske brugt langt tid på det her område. Ja, det er dog ikke let altid men bare rolig, jeg skal nok give dig nogle “metoder” eller viden som jeg har fået ved, at komme på efterskole.

Jeg deler min viden, som jeg har fået fra efterskoleopholdet tilbage i 2010-2011.

Jeg tænker hvis du føler/tænker, at dit barn vil have godt af at tage på efterskole så chancen for at det rigtigt, at dit barn skal afsted på efterskole den er, som regel tit rigtig. Ja, jeg var glad for, at mine forældre henvist mig til efterskolen og fortryder det på ingen måde.

Her spiller det også ind, at barnet har lyst til, at tage på efterskole ellers vil det KUN gå hen og give problemer

Hvordan startede det hele? - Det giver dit barn selvværd for pengene!

For nogle år siden, da jeg skulle besøge min efterskole, men jeg spurgte tit mine forældre hvorfor skulle jeg dog det? Men der var bare lige et spørgsmål, som mine forældre stillede mig tit for, at overbevist om at jeg skulle tage på efterskole.

Hvilket jeg på ingen måde fortryder den dag i dag. Det kan måske være svært i starten men tro mig.

Dermed kan du læse omkring to ordblinde som har været på efterskole hvor jeg har stille dem nogle spørgsmål og de har fortalt mig omkring, at være på efterskole, hvordan det var osv. Men det kan kan du læse om senere.

Efterskolen har givet mig en masse værdi og det har givet mig en masse selvværd som ordblind. Derfor mener jeg det er det helt rigtige valg for ordblinde, at komme på efterskole for, at ordblinde ikke får flere nederlag på vejen.

Dem som jeg kender af ordblinde, som har taget på efterskole de har virkelig kunnet få gode ting ud, af at være på efterskole både personligt og også lært en masse fagligt både med dansk og matematik.

Hvilken måde fik vi søgt efterskole for mig. Det gik super godt og smertefrit hele vejen for mine forældre og mig selv personligt.

OBS: Nogle kommuner kan det være svære, at overbevise om, at de skal betale for ens barn med at de tager på efterskole. Det kan både være let og svært men det kommer an på kommunen.

Efterskolen spiller en stor betydning for ordblinde i fremtiden!

Grunden til, at jeg tror at efterskole vil få en stor betydning for ordblinde i fremtiden det er fordi, at det vil kunne give ordblinde en masse faglig viden og det enkelte ordblinde barn lærer andre ordblinde, at kende og så vil barnet opnå sociale muligheder både på efterskolen og privat.

Ja det kan ofte være svært for forældrene i starten at sit eneste barn er kommet på efterskole og nu skal barnet til, at ha‘ ansvar for sit eget liv.

Bare rolig du skal nok høre fra dit barn men dog ikke så tit jo længere vi kommer ind i skoleåret på efterskolen.

Derfor vil efterskole, som udgangspunkt, være det bedste for et barn hvis du mener, at du vil være med til at udvikle dit barn både fagligt og socialt.

Personligt har jeg selv været meget glad for, at komme på efterskole og jeg tog på waldemarsbo tilbage i 2010-2011. Jeg vil fortælle herunder hvordan det kan være, at jeg kun tog et år på efterskolen.

Hvorfor tog jeg kun et år på efterskole?

Du sidder måske og tænker hvordan kan det være, at jeg kun tog et år på efterskole. Jeg følte ikke, at jeg vil bruge et år mere på efterskole fordi, jeg følte at jeg havde fået det jeg skulle ha’ på efterskolen og dialogen lå frem og tilbage på mine forældre og efterskolen om det var det rigtigt og vi blev sidste enig i, at det var det helt rigtige valg for begge parter.

Jeg mener også, at jeg gerne vil i gang med en ungdomsuddannelse og følte også, at jeg var klar til det.

Dermed skal du være med til, at beslutte om dit barn skal starte på ungdomsuddannelse eller om barnet skal tage et år mere på efterskole for, at blive mere faglig god til dvs. fag som man har problemer med i hverdagen.

Som min lærer sagde til mig da jeg tog valget, at jeg ikke vil tage 2 år på efterskole, så sagde han, at hvis man skal ha‘ to år på efterskole så er det også fordi ,man har fået en masse nederlag i folkeskolen og der vil det være en god ide, at få 2 år på efterskole.

Tips til dig som forældre: Overvej meget om dit barn skal på efterskoleophold 2 år i træk. Lav en liste over hvilke ting som gøre, at dit barn skal på efterskoleophold 2 år i træk.

Hvilken efterskole passer mest?

Du skal i gang med, at finde den helt rigtig efterskole til dit barn. Hvis du tænker dit barn skal starte på efterskole om 6 måneder, så chancen for, at dit barn kommer ind på den efterskolen som du søger, så kan du godt glemme det fordi, chancen for dit barn kommer på efterskolen den er ofte lille.

Det samme gælder ofte også når man er midt ind i et skoleår på efterskolen. Men tit og ofte kan man få hjælp af sin kommune til, at komme ind på efterskolen før tid hvis der er nogle, som er blevet smidt ud af efterskolen.

Når du skal søge dit barn ind på efterskole, så søg i rigtig god tid og ja der er tale om 2-4 år før tid. Det kommer også an på hvilken efterskole du vil ha‘ dit barn ind på og mv.

Jeg vil som udgangspunkt mene, at du skal søge 2-3 år før du vil ha‘ dit barn på efterskole og det er vigtigt, at komme i rigtig god tid for, at sikre dit barn vil få plads fra starten.

Der synes jeg du skal læse denne side hvor jeg fortæller de forskellig ting omkring, at være på efterskole og hvordan jeg havde det på min efterskole.

Læs mere her.

Bonus - To elever som tidligere har været på efterskoleophold.

Jeg skrev et opslag på Ordklars Facebook side for nogle dage siden og spurgte om der var nogle ordblinde, som har været på efterskole og der fik jeg lov til, at stille Helle H og Camilla V nogle enkelte spørgsmål.

Helle fortæller: Efterskolen har givet mig en masse selvværd og mere selvstændighed over for forældre. Dermed går jeg på efterskole og det er mit andet år, som jeg går på efterskole. Men jeg vil gerne have været på en anden efterskole ved med andet år i stedet for, at prøve det samme sted.

Jeg har dermed også fået en masse fagligt ud af det og gjort, at jeg er blevet en glad pige i hverdagen.

Jeg snakker dagligt med nogle af de tidligere elever som jeg mødt på efterskolen første år.

Camilla fortæller: Jeg er blevet mere selvstændig og er gået i gang med en uddannelse hvor jeg fået troen på mig selv og troen på fremtiden, selvom jeg er ordblind.

Dermed gik jeg på efterskolen i 2 år og Dermed kunne jeg godt li, at der også var andre ordblinde end mig selv kun. Dermed sagt at jeg mødt andre ordblinde som havde ligne problem med, at læse og stave.

Hvorfor har jeg ikke den rigtig uddannelse? (og hvad skal du gøre ved det)

Bemærk: Du tilmelder dig Ordklars nyhedsbrev.

Foredrag - Hvordan er det at være ordblind?