Whocopied.me protects this content
4 ukendte faktorer der kan påvirke dit studie - Gode tips! Opret nyheden: 26/03/2019

Skal du også bare fordoble din karakter i skolen eller mangler du bare nogen tips til, hvad du skal gør inden eksamen, efter eksamen eller bare opnå bedre søvn.

De teknikker som jeg beskriver her på siden har været med til, at hjælpe mig langt hen af vejen både med datamatiker og VUC.

Derfor vil jeg anbefale dig at gennem læse hele tiden selvom der er måske noget som du ikke skal bruge til noget som helst. Så vil jeg stadigvæk anbefale dig at læse det.

Studieteknik

Studieteknik er noget af det som du virkelig kommer til, at få brug for i hverdagen ligemeget hvad. Dermed kan mange af disse studieteknikker hjælpe dig langt hen af vejen.

Jeg deler ud af den viden som jeg har skabt ved min uddannelse som datamatiker.

Bedre søvn - Er med til at kunne holde bedre fokus i skolen!

Det sidste stykke tid har jeg haft problemer med min søvn. Kontakt derfor min egen læge og snakkede med hende omkring mit problem med søvn.

Sagde hun til mig, at gå i seng ligemeget hvad. 21.30.. Og det fik jeg dermed gjort i ca 3-4 uger og har stået op hver dag kl 6.50. Detmed at gå i seng på et bestemt tidspunkt og stå op samme tid hverdag.

Det hjælper en del og dermed får man også den rigtig søvn.

21.30 så er mobil lagt væk og jeg har den slukket.

Det lys du får fra mobilen giver ind i dine øjne og gør at dine øjne har svært ved at fald til ro. Så når klokken slår 21.30 så læser jeg en bog omkring programmering fra mit studie eller læser en anden bog.

Og som udgangspunkt LAD være med at tag mobilen frem.
Alt efter hvilke humor jeg er i så læser jeg en bog når kl er 21.30. Så bliver ens hjerne træt på en måde.

Tag en pause og hvor længe skal du arbejdet?

50:10 - Hvor længe skal du arbejdet?

Når du arbejder i skolen eller på uddannelse så vil du på ingen måde kun køre en hele dag uden at få en form for pause overhovedet eller få noget frisk luft.

Som udgangspunkt når der er pause i skole så på wc, uden for snak med de andre eller lave noget andet så du få noget nyt frisk luft til hovedet.

Hvad betyder så 50:10?

Jo det betyder at de 50, er at du arbejder i 50 minutter og du skriver nota'er ned og arbejder hårdt i de 50 minutter. Dermed så holder du 10 minutters pause. Det kan som sagt være alt lige fra at gå på wc, gå uden for og snakke med de andre eller lave noget helt andet.

Den bruger jeg ofte når jeg er i skole pga at min uddannelse er, at jeg sidder meget ned og arbejder med it.

Eksamen

Jeg vil komme ind på nogen punkter som jeg lært en del af da jeg tog matematik B på VUC Lyngby. Dermed så har jeg også drive den viden som jeg vil dele med dig.

Dermed fortæller jeg også nogen ting som du fx skal gør inden eksamen og efter eksamen.

Dagen inden eksamen

Hvad fungere for dig? Det er klart et spørgsmål som du stiller dig selv måske et par gange inden dagen til eksamen. Det kan være forskelligt fra person til person. Det er derfor meget vigtigt at du finder ud af hvad der virker for dig hele tiden.

Undersøg forholdene for eksamen.

Sæt dig på forhånd ved forholdene omkring eksamen. Det synes jeg personligt selv er den bedste måde at gør det på. Dermed må du tag noget at spise med, må du bruge hjælpemidler som fx. CD-Ord 10, IntoWords eller andre programmer som kan være hjælpemidler for dig til eksamen?

Dermed vil jeg også klart anbefale dig at du ikke kommer for sent afsted eller alt for tidligt afsted.

For sent afsted: Du kan blive stresset op til eksamen og har svært ved at fald til ro når du første skal op til eksamen.

Kom alt for tidligt: Du kan blive alt for nervøs til eksamen og køre dig selv op.

Dermed vil det altid være en god ide hvis du ved at du har en tidlig eksame tid. Så stå tidlig op og sikker dig at der intet er galt med bus, tog eller andre ting som gør at du kan komme i skole.

Dermed så vil jeg anbefale dig at lave en backup med din forældre hvis nu uheldig skulle være ude at s-tog eller metro eller bare bussen ikke køre på dagen. 

Det kan være med til, at giv dig noget ekstra ro på.

tag toget i god tid.

Efter eksamen

Hvis det skulle gå galt at du dumper til eksamen. Så stop op og tænk på du har gjort dit bedste arbejde og stop dermed også de negativ tænker omkring hele eksamen.

Du kan på ingen måde ændre på det overhovedet eller dermed lave om på det.

Dermed hvis det har gået super godt og du har fået en vild god karakter til eksamen. Så prøv at undgå at lad være med at deltag i dialog. Det kan netop være at der er en fra klasse som har dumpet pga et eller andet.

Eller at du måske bare har fået 2 og du starter at sammenligne dig med andre fra din klasse mv. Hvilket er en meget dårlig ide. Derfor vil jeg anbefale dig at lad være med at tale omkring karakter.