Whocopied.me protects this content
200 bruger på Ordklar - Se her Opret nyheden: 20/10/2017

Det er lettere i dag at blive testet for ordblindhed, Du skal være utrolig glad for at du lever den dag i dag, da VUC og mange andre uddannelses steder kan test dig for ordblindhed gratis. Der er utrolig mange gratis muligheder for ordblinde til at få en god hjælp.

Som ordblind kan du søge om hjælp på uddannelse steder, VUC og der findes også hjælpmidler på din mobil dog skal du bare kende til de apps der findes.

Hvis du har svært ved læse eller skrive, så findes der mange muligheder til dig som er ordblind som kan hjælpe dig videre med nogle rigtig god mulighed som it-værktøjer som kan støtte dig hele vejen.

Mange gange har jeg være udsat for at ikke kunne stave til evt  ”undervisningsmuligheder” eller et andet svært ord som du måske netop har haft svært ved. Selvom du netop får skrevet det forkert så hjælper it-programmet dig netop videre til at det bliver skrevet rigtig. F.eks ”sej” bliver til ”sig”.

Muligheder på uddannelsen:

I den pakke er der en computer, scanner, printer og en læse pen.

Computer er typskisk ikke en computer som kan bruges til at game eller noget andet, den kan bruge til at hjælpe dig videre på din uddannelse.

Scannere kan bruge til at du netop har fået noget svært af din lærer som du ikke helt forstår, så er der mulighed for at scanne det ind på computeren og derefter er det muligt at kunne læse det op via cd-ord eller viseord

Printer kan bruge til at skrive din tekst ud, som du har brugt tid på at skrive og læst op via computer evt via cd-ord eller viseord.

Læse pend kan du bruge til at få læst ord op til dig som du netop ikke forstår eller har svært ved at forstå. Det kunne måske være ords betydning som gøre at du har svært ved at se hvad der menes ved ordet.

 

Måske er du mere til hjælp på mobilen, så hjælper ordklar dig gerne videre til at du find den helt rigtige hjælp.

Kunne du virkelig godt tænke dig at få noget hjælp på din mobil til at få skrevet noget tekst.

Dictus er en dansk app som er app til android mobiler. Den gå fra tale til besked, hvilket betyder siger ”Jeg kommer forsent” så skriver den det ind for dig på appen. Du betaler kun 99.00 kr for den fulde version for at kunne få adgang til alt på denne app. Der findes også en gratis version til app’en.

Mobile112 er app til android, Mobile112 hjælper dig med at skrive og læse tekster på mobilen, kan oplæse sms’er, hjemmesider, eller andre tekster som du har svært ved. App’en kan også oversætte via google translate – til andre sprog. Gratis prøve-version - lite-verison 14,5 kr – fuld version 295 kr.

IntoWords hjælper dig med at skrive og kan oplæse tekster. Tekster kan åbnes direkte i programmet eller kopieres til IntoWords. Når du skriver, giver ordbogen kontekst-baserede ordforslag og fanger typiske stavefejl. IntoWord er et godt program. App’en findes både til ipad og mac for 79 kr og gratis prøv i App store.

Der findes også Adgangforalle.dk, det er værktøj til at få læst op, hvilke som helst tekst. Fx mail, Hjemmeside, eller noget andet som gør at du skal have hjælp. Alt du skal gøre er at markere teksten, du vil have læst op og der efter start adgangforalle.dk for at begynde. Adgangforalle.dk er gratis og koster intet.

Mange af de her hjælpermidler kan måske være med til at gøre at du netop tør at råbe op på facebook ved at deltage i samtaler eller noget andet som siger dig noget. Selvom du er ordblind så er døren åben til alt, du skal bare tro på dig selv og være ærlig omkring at du er ordblind.

Få et uforpligtende tilbud på Foredrag!

Lad også få en samtale sammen og høre hvad jeg kan tilbyde dig.
Hvis du bare sender mig dit telefon nr og navn i e-mail så vil jeg kontakt dig inden for 48 timer på alm hverdag.

Kontakt mig på: Send e-mail her

Hvorfor har jeg ikke den rigtig uddannelse? (og hvad skal du gøre ved det)

Bemærk: Du tilmelder dig Ordklars nyhedsbrev.

Foredrag - Hvordan er det at være ordblind?